Componente Windows necesare inainte de instalarea aplicatiilor Flex Solutions
Se instaleaza o singura data pentru fiecare calculator. Pentru a instala aceste componente, trebuie sa va logati cu un nume si parola ce au drepturi de administrator pe acel calculator.
Pentru calculatoare cu Windows XP si Vista, .Net Framework 3.5 Service Pack 1. E posibil sa va ceara sa instalati inainte si Windows Installer 3.1 pentru calculatoare care nu prea au mai fost actualizate (cu Windows Updates) de multa vreme). Calculatoarele cu Windows 7 au de regula deja instalat .Net Framework 3.5 Sp 1.

Report Viewer 2010 SP1 - e necesar si pe calculatoarele cu Windows 7 si pentru cele mai vechi.
Atat .Net framework 3.5 Sp1 cat si Report Viewer 2008 sp1 se gasesc si in format msi, astfel incat in retelele unde este configurat un server cu Active Directory, administratorul de domeniu poate defini o procedura de instalare valabila pentru intreaga retea si care sa asigure preinstalarea automata a acestor programe pe toate calculatoarele (astfel incat sa nu mai fie nevoie interventia administratorului pe fiecare calculator in parte). Pentru mai multe informatii, evaluati Group policy Objects Software Deployment si .NET Framework 3.5 Deployment Guide for Administrators.
Instalare server de baze de date


Aplicatii dezvoltate de Flex Solutions.
Trebuiesc instalate separat pentru fiecare utilizator care are nevoie de ele (daca pe un calculator lucreaza doi utilizatori cu doua conturi de windows diferite, fiecare din ei va trebui sa-si instaleze separat propria copie a programului). Pentru instalarea acestor programe nu este nevoie de drepturi de administrator pe calculator.
Program de contabilitate
EClubManagement
eClubTouch - POS pt Eclub
Salarii
Pontaje
Medicina muncii
Flex POS
EClub mobile
Dupa instalarea acestor programe este nevoie de configurarea modului in care windows-ul afiseaza numerele, valorile in bani, data si ora. De cele mai multe ori sistemele de operare sunt preconfigurate cu formatul de data american care pune luna inaintea zilee (astfel incat data de 1 aprilie 2011 este afisata ca 4/1/2011). Pentru a evita confuziile si erorile de introducere, programele dezvoltate de Flex Solutions nu pornesc decat daca sistemul de operare a fost preconfigurat cu anumite formate de data si ora, numere si valori monetare (bani). Aceste configurari pot fi accesate din Control Panel -> Regional and language options.
Configurari Regional Options recomandate :
Numbers (numere) : Decimal symbol : . (punct). Digit grouping separator : , (virgula). List separator : ; (punct si virgula).
Currency (moneda) : La fel ca la number (decimal symbol va fi punct, digit grouping symbol va fi virgula).
Time format : HH:mm:ss (atentie la literele mari / mici, e important sa fie scrise exact ca in exemplu.)
Date - short date format : dd/MM/yyyy (cu / ca separator, atentie la litere mari / mici ca sunt importante).
Click aici pentru un ghid cu imagini despre modul de configurare al numerelor, datei si orei.
Spor la lucru !